Poziții în mare parte merge neocupate din cauza lipsei de experiență a solicitanților (33%), urmate de cele lipsesc calificările necesare (24%). Joi, Malta Gaming Authority (MGA) a publicat un raport intitulat Lacunele în materie de Competențe care Afectează de la Distanță Industriei Jocurilor de noroc din Malta, în urma unui sondaj realizat online licențiați în primul trimestru din 2018 în timpul slot definiție.

Malta-licențiat operatorii jocurilor de noroc online a aproape 800 de poziții neocupate la sfârșitul anului trecut, în principal din cauza lipsei de candidați calificați în slotul de timp sau pe timp de slot. Obțineți cele mai recente știri de jocuri de noroc de la Calvin Ayre.

MGA spus sale online licențiați angajate direct 5,861 full-time de personal la sfârșitul anului 2017, o creștere de 10% începând din 2016 în acest moment. Din aceste poziții neocupate, 58 dintre ele au fost în top management, 201 în managementul de mijloc și 522 de la nivel operațional.
Următoarea cea mai mare categorie a fost de concurență din alte operatorii de jocuri de noroc la distanță (23%).În ultimii ani, Malteză operatorii spus 37% din noii angajați au alăturat după ce a părăsit-o firmă rivală harrah ' s casino. Un "substanțială" numărul de "micro" firme (10 angajați sau mai puțin) au avut posturi vacante în posturi de top management.

Aproximativ un sfert din toate jocurile de noroc la distanță angajarea anul trecut implicați indivizi recrutați din afara Malta, și acești angajați sunt în primul rând face prin "mediu" (intre 50-249 angajați) și "mari" firme (peste 250 angajați).În încercarea de a spori cota locală de jocuri de noroc la distanță de noi angajați, European Gaming Institutul de Malta (EGIM) a fost lansat în noiembrie 2017, cu scopul de a crește talente locale și crearea pe termen mai lung cariere pentru studenți are blackjack au gluten crusta.