Grace Meng a spus poliției că soțul ei a trimis-o cu un cuțit emoji mesaj în ziua în care a dispărut, care a interpretat, el a fost în pericol ordinea de halbe în poker.

Dar există temeri că, în Meng, Beijing ar încerca să se folosească de Interpol pentru propria agendă: să urmărească exilat disidenți cum pentru a juca a 2-a zi de poker. Meng a fost anterior China vice-ministru al securității publice, care a condus Președintele Xi Jinping anvergură anticorupție unitatea care a trimis cazinou din Macao sector în doi ani de cădere liberă.Începând din 2014, represiunea a apelat la Macao. Pe 20 septembrie, Meng a părăsit sediul Interpol din Lyon, în Franța, și a călătorit în China prin Stockholm, care sosesc pe 25 septembrie. Meng numirea lui ca șeful Interpol a fost unul controversat și o lovitură politică pentru China, care a căutat mult timp funcții de conducere în cadrul organizațiilor internaționale pentru a stimula sale globale de legitimitate cum pentru a juca un turneu de poker. Macao s-a bazat pe segmentul VIP, și politicile Beijing — a urmărit și obținut de către Meng — a declanșat o de doi ani venituri de criză din lume cel mai mare centru de jocuri de noroc. [El] a insistat să o ia pe o cale greșită și a avut numai el de vina pentru căderea lui]." Interpol — care vine de la Organizația Internațională de Poliție Criminală și este un sistem global de urmărire penală agenție care facilitează cooperarea între organele de drept din mai multe țări, a declarat luni că a primit Meng demisia. Alte teorii sugerează că el ar fi pur și simplu frustrat Xi petrecerea lui prin refuzul de a permite Interpol pentru a deveni o agenție din Republica populară chineză, care rezultă în el, devenind mai mult un obstacol decât un atu pentru Xi conducerea Partidului Comunist. cum pentru a juca turnee de poker online. La scurt timp după aceea, a dispărut. Răspunzând la o cerere la Interpol pentru a clarifica statutul său de președinte, guvernul Chinez a declarat duminică că Meng a fost "sub monitorizare și investigare" de noul său anti-corupție unitate, autoritatea Națională de Supraveghere a Comisiei cum pentru a lovi un jackpot pe doubleu casino.
Cu puțin specifice sau în mod independent informații validate pentru a merge mai departe, speculații este vartej care Meng "crime" trebuie să fi fost mormânt pentru Beijing să-și sacrifice astfel un folos politic de numire cum pentru a lovi un jackpot slot machine.