Organizația, de asemenea, acoperite unele de Salerno cheltuielile de zi cu zi și cheltuieli au fost justificate cu ajutorul lui consilier la statutul de organizație. Un Australian organizație care pretinde a fi o organizație de caritate a eșuat în tentativa sa de a reține sale duty-free de stare după ce a fost descoperit mai mult de 1 milion de dolari au fost cheltuiți de către membrii săi, pe jocuri de noroc, de vacanță și mașini de lux, toate în timp ce se presupune că cercetarea idealul omului mediu, potrivit Daily Mail poker online gratuit cameră privată. ACCELERAT alte cercetare incluse Proiectului de jocuri de Noroc, în cazul în care ea a pretins a fi studiat 'procesele de gândire și de dependență de comportamentul de implicare în jocuri de noroc, la fel de bine ca Proiect India, care a avut membri de călătorie în India, cu scopul de a participa la o nuntă. Cu toate acestea, după ce a fost arătat că organizația a cheltuit peste un milion de dolari pe o flotă de vehicule de lux, inclusiv $695,000 pentru un Rolls Royce, 300.000 de dolari pentru un Ferrari, și de 100.000 de dolari pe un Hummer, sub pretextul de a investiga relația dintre comportamentul uman și vehicule de lux, AAT a refuzat ACCELERAT recurs, potrivit documentelor judiciare cel mai bun slot machine în genting.
Ambele Administrativ Tribunalul de Apel (AAT) și Curtea Federală de acord că Studiul și Prevenirea de Boli psihice Foundation (ACCELERAT) nu a fost nici o promovare a sănătății de caritate, nici o instituție de caritate.' ACCELERAT susținut de membrii săi efectuat cercetări 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, și că a fost organizarea activității principale cel mai bun slot machine în stațiunile lume. Nici numele de IHESRT nici IHE a fost schimbat pentru a ACCELERAT ca și noi și alții au raportat, potrivit unui comunicat primit de la Matteo Salerno.

Corectarea Observație: Într-o versiune anterioară a acestui articol titlul inclus o cerere care "caritate" și-a pierdut statutul fiscal asupra jocurilor de noroc de cercetare întrucât, în special, organizarea pierdut mențiuni pentru că a fost dovedit a fi nici 'caritabile' nici o "instituție" potrivit documentelor judiciare și o însumare a găsit pe Queensland University of Technology-ul. TCA a decis că nu existau dovezi că oricare dintre ACCELERAT colectat datele au fost publicate în orice publicații medicale sau din alte reviste științifice. Oficial aderarea la lista de la constituire nu include James Salerno Senior cel mai bun slot machine în cazino pentru a câștiga bani.
Avem, de asemenea, a susținut că Studiul și Prevenirea de Boli psihice Foundation (ACCELERAT) a fost creat de James Salerno Senior este dependenta de jocuri de noroc o boală. Perry a ACCELERAT ca "ideea și membru fondator al cercetării", care a fost un impuls de organizarea anterioară cunoscut ca Ideal Uman, Mediul Social în Echipa de Cercetare ("IHESRT").