Cazinoul a susținut că Ivey reputația pentru c-sortare a avut încă să fie stabilită și, astfel, Crockfords avut nici un motiv de neîncredere lui ivey motive america ' s got talent magician ruleta. Ivey a recunoscut că el și tovarășul său de sex feminin Cheng Yin Sun, folosit tehnica la Crockfords' mese de baccarat în timpul unei sesiune de două zile în luna August 2012, dar a negat că această practică este ilegală. E de datoria mea să încerc să exploateze punctele slabe în casă și încerca să dea de mine cea mai bună oportunitate de a câștiga." Miercuri, Solicitantă a decis că Ivey a folosit crupierul "ca lui nevinovat de agent sau de instrument, și a avut dealer cunoscut a fost manipulat astfel, "ar fi imediat oprit de a juca." Ivey a fost "nu, pur și simplu, profitând de eroare pe [a dealerului] o parte sau o anomalie practicat de cazinou pentru care [Ivey] nu a fost responsabil." În timp ce Ivey nu poate fi crezut el a fost de trecere legal linii, Solicitantă a spus "aceasta este, în opinia mea înșelăciune în sensul dreptului civil." Angajezi respins Ivey cererea pentru un apel de decizia de miercuri, deși Ivey avocații lui încă mai pot depune cereri direct la curtea de apel cum se seama de cote în texas hold ' em. Marți, 60 de Minute de Sport a difuzat un segment în care Ivey a spus că a privit cazinouri "adversarul meu.
Judecătorul John Angajezi descris de 38 de ani, Ivey ca un martor cinstit, dar a susținut că Ivey și însoțitorul său au influențat în mod ilegal o Crockfords crupier în manipularea cărți a lui Ivey avantaj cum se seama de pierderile de jocuri de noroc. Cheung este, de asemenea, implicat în diferite litigii la Connecticut Foxwoods Resort Casino peste margine-sortarea în care Ivey nu este implicat.
Edge-sorting apare atunci când un jucător se identifică mici defecte în procesul de tăiere la cardul de producător, care crea modele asimetrice în design pe partea din spate a cardurilor cum să dau de jocuri de noroc cote.